• des:leg
  • des:leg
  • des:leg
  • des:leg

نصب داکت و تراکینگ


نصب داکت و تراکینگ

آنچه در بازار کار به داکت اطلاق می شود کانالهای پلاستیکی معمولی است که غالبا فقط برای قرار دادن کابل استفاده می گردد.اما ترانکها علاوه بر فضا جهت عبور کابل معمولا مکانیزمی دارند که می توان بر روی انها پریزهای برق و شبکه و کلیدهای خاص را به صورت مستقیم جا سازی نمود. مثلا می توان پریز برق، پریز شبکه و پریز تلفن را داخل ماژولهای خاص قرار داد و ماژولها را در بدنه ترانک قرار داد. طبیعی است که داکتهای معمول در بازار چنین امکانی را ندارند و همانطور که گفته شد فقط برای عبور کابل به کار می روند. نکته دیگر این که معمولا داکتها امکان پذیرفتن پارتیشن را در درون خود ندارند. پارتیشن قطعه ای است که در داخل ترانک قرار گرفته و ان را تقسیم به دو یا تقسیم به ۳ می کند (جهت مجزا کرده کابلهای برق، تلفن و شبکه) ضمنا داکتها حجم کابل کمتری را نسبت به ترانکها می پذیرند.از طرف دیگر داکتها مقاومت بسیار کمتری در برابر ضربه نسبت به ترانکها دارند. در بعضی ترانکها مانند مارشال از مواد سوپر پی وی سی جهت مقاومت بیشتر در برابر ضربه استفاده می شود. داکتها در برابر آتش سوزی هیچ مقاومتی ندارند اما اغلب ترانکها از موادی ساخته می شود که در برابر اشتعال مقاوم تر است. به عنوان نمونه، استفاده از داکتهای شرکت البرز در بازار ایران معمول می باشد. از مارکهای خوب ترانک هم می توان به البرز و سوپیتا اشاره کرد که در بازار ایران موجود می باشد. 


 

داکت و ترانک محفظه‌ای معمولاً از جنس PVC بوده و برای عبور دسته‌های کابل برق یا شبکه از رک تا پریزهای شبکه استفاده می‌شود تا علاوه بر جلوگیری از به هم پیچیدگی کابل‌ها در طول مسیر عبوری، زیبایی فضای محیطی را نیز حفظ کند. تفاوت داکت و ترانک در این است که از ترانک ها به دلیل سایز و ابعاد بزرگ آن‌ها برای عبور دسته کابل‌های بیشتر و مهم‌تر از آن ایجاد نودهای شبکه و برق توکار استفاده می‌شود تا جلوه محیطی بهتر و شکیل‌تری را ایجاد نماید. همچنین داخل ترانک ها می‌توان از قطعه پارتیشن جدا کنده استفاده کرد تا مسیر عبوری کابل‌های برق را از کابل شبکه جدا کرد چراکه کابل برق به علت عبور جریان برق در اطراف خود میدان مغناطیسی ایجاد می‌کنند و همین امر سبب اختلال در عبور دیتا در کابل‌های شبکه، کاهش سرعت و قطعی و وصلی شبکه می‌شود. اما در مقابل برای مسیرهایی که حجم کابل عبوری کم می‌باشد از داکت استفاده می‌شود. برای مثال داکت های کف‌خواب برای انتقال کابل شبکه از ترانک به زیر میز کاربر یا استفاده از داکت های سایز ۱X1  برای انتقال کابل دوربین نصب‌شده روی دیوار به ترانک و…

ابعاد و سایز:

blog-passive-02

جدول زیر انواع داکت ها و ترانک ها را در سایزهای مختلف معرفی می‌کند. این ابعاد معمولاً با سایزی استاندارد در برندهای مختلف موجود است. لازم به ذکر است که ترانک ها و داکت ها غالباً در قطع‌های ۲ متری تولید و عرضه می‌شوند که هر قطع ۲ متری را یک شاخه می‌گویند.

نوع داکت / ترانکسایز  (میلی‌متر)
ترانک۸۰×۵۰/۱۰۰×۵۰/۱۵۰×۵۰
داکت دیواری۱۰×۱۰/۲۰×۲۰/۳۰×۳۰/۳۰×۴۰/۳۰×۵۰/۴۵×۶۰/۴۵×۹۰/۶۰×۶۰/۶۰×۹۰
داکت کف‌خواب۵۰/۷۰/۹۰
داکت های شیاردار۳۰×۳۰/۳۰×۴۰/۴۵×۶۰/۴۵×۹۰/۳۰×۵۰

  ارسال نظر
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.